Uitslagen | Competitie maakt plaats voor internationale toernooien

Uitslagen | Competitie maakt plaats voor internationale toernooien
2 min
Jeugd

De reguliere competities zijn natuurlijk reeds gespeeld. Toch staan er in de laatste weken van het seizoen 2022-2023 nog genoeg toernooien op het programma. Daarnaast speelde PSV O15 nog om een ticket voor de bekerfinale.

PSV O13
De jeugdploeg deed het eerste weekend van juni mee aan de U13Cup Bassevelde. In de eerste wedstrijd won PSV O13 van het selectieteam van het toernooi. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen New York Red Bulls en verloren van Benfica. In de kwartfinale was AZ vervolgens met 2-0 te sterk. 

In de strijd om plek vijf tot en met acht werden FC Antwerp en KAA Gent met 6-0 en 3-1 verslagen. Daarmee eindigde PSV O13 als vijfde op het toernooi in BelgiĆ«. 

PSV O15
PSV O15 nam in het weekend deel aan het gerenommeerde Marveldtoernooi. In de groepsfase werden FC Twente en Ajax respectievelijk met 2-1 en 3-1 verslagen. Doordat de jeugdploeg gelijkspeelde tegen Manchester United en verloor van FC Barcelona en SE Palmeiras, eindigde het als derde in de poule.

In de kruisfinales voor plek vijf tot en met acht speelde het team gelijk tegen Bayer Leverkusen en Ajax. De penaltyserie tegen de Duitsers werd gewonnen, maar de Amsterdammers waren na twintig strafschoppen te sterk. Zodoende eindigde Onder 15 als zesde op het toernooi in Groenlo. Noah Fernandez en Manuel Bahaty werden met drie en vier doelpunten de clubtopscorers.

KNVB Beker
Na het toernooi was PSV O15 nog niet uitgevoetbald, want op dinsdag 6 juni speelde het alweer de halve finale van de KNVB Beker. Amir Bouhamdi en Jairo Beerens kwamen beiden een keer tot scoren. AZ vond helaas even vaak het net en dus kwam het aan op strafschoppen. De penaltyserie pakte in het voordeel uit van de bezoekers waardoor PSV O15 werd uitgeschakeld in de beker.