Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA Women’s Champions League finale zet nieuw bezoekersrecord vrouwenvoetbal in Nederland

KNVB Media
KNVB Media
3 juni 2023, 18:16

Met 33.147 toeschouwers vestigde de UEFA Women's Champions League finale een nieuwe bezoekersrecord in Nederland - Foto: UEFA

In de door FC Barcelona gewonnen UEFA Women’s Champions League finale in het stadion van PSV is met 33.147 toeschouwers een nieuw bezoekersrecord voor het vrouwenvoetbal in ons land neergezet. FC Barcelona won in Eindhoven met 3-2 van VfL Wolfsburg. De finale kende een Nederlands tintje aan de zijde van VfL Wolfsburg met de inbreng van Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen.

Binnen de meting van toeschouwersaantallen wordt gewerkt met twee parameters: het aantal vergeven kaarten en het aantal mensen dat de wedstrijd daadwerkelijk bezoekt. Bij laatstgenoemde wordt de ‘no show’ - aantal mensen dat wel een kaartje heeft, maar niet komt opdagen – verrekend.

Het bezoekersrecord voor aantal vergeven kaarten werd eerder dit jaar scherper gesteld door de wedstrijd Ajax – Feyenoord in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Voor deze ontmoeting in de Johan Cruyff ArenA werden 33.742 kaarten verkocht. Het bezoekersrecord stond tot vandaag op naam van het Nederlands elftal. Bij de wedstrijd Nederland – Australië in 2019 werden 30.640 bezoekers geteld.

De finale in Eindhoven levert voor de UEFA Women’s Champions League geen nieuw record op. In het seizoen 2011-2012 waren 50.212 mensen getuige van de finale tussen Olympique Lyon en 1.FFC Frankfurt (2-0) in München. Volgend jaar staat de eindstrijd in dit toernooi op de rol in het stadion van Athletic Bilbao, dat een capaciteit van 53.000 plaatsen heeft.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen