Home Nieuws Theo Lucius stelt zichzelf nieuwe doelen na landstitel PSV O17

Theo Lucius stelt zichzelf nieuwe doelen na landstitel PSV O17

638
0

Theo Lucius is alweer enkele jaren jeugdtrainer van PSV. De Brabander voelt zich als een vis in het water in Eindhoven en op de Herdgang maar heeft zichzelf ook nieuwe doelen gesteld.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Theo Lucius aan in de toekomst als hoofdtrainer ergens aan de slag hoopt te kunnen gaan. Lucius presteert met zijn ploegen en dat smaakt naar meer.

“Bij PSV mag ik nu het hoogste elftal onder de proftak opleiden en dat is eervol. Dat kan ik zeker nog een tijdje doen, maar uiteindelijk wil ik hogerop”, aldus Lucius. “Jong PSV kan ik nog niet leiden, omdat je ook daar het diploma coach betaald voetbal voor nodig hebt. In de verdere toekomst wil ik op eigen benen staan.”

De voormalig middenvelder had gehoopt dat hij dit seizoen al tot de cursus voor hoofdcoach in betaal voetbal toegelaten te worden. “Maar de KNVB heeft voor twaalf andere kandidaten gekozen. Ik had nog te weinig ervaring, was de motivatie”, zo geeft hij aan. “Inmiddels denk ik toch het nodige meegemaakt te hebben als coach en hoop ik om volgend jaar wel in aanmerking te komen voor de laatste stap richting een licentie als hoofdtrainer.”

Lucius is sinds 2015 werkzaam in de jeugdopleiding van PSV. Vorig seizoen werd hij als hoofdtrainer van PSV Onder 17 landskampioen. Dit seizoen is hij met PSV Onder 18 aan het strijden om de titel. De ploeg staat derde op een punt achterstand van Ajax en FC Utrecht.


Vorig artikelHad van Nistelrooij op 33 jarige leeftijd naar PSV moeten gaan? ‘Slechtste beslissing uit mijn carriere’
Volgend artikelDOCU over het voetbalwonder van april 2007 | ‘Het is niet te geloven!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in