Van Nistelrooij: 'Dat was de slechtste beslissing uit mijn carrière'

Van Nistelrooij: 'Dat was de slechtste beslissing uit mijn carrière'

26-03-2023 13:18 Laatste update: 13:32
57

Ruud van Nistelrooij heeft nog altijd spijt van zijn vertrek bij Real Madrid. De voormalig topspits verliet de Spaanse grootmacht in januari 2010 voor Hamburger SV. Dat noemt hij nu de grootste fout in zijn carrière.

Van Nistelrooij was drieënhalf jaar actief bij Real Madrid, dat hem had overgenomen van Manchester United. Hij won twee keer La Liga met de Koninklijke, maar zag zijn perspectief langzaam vertroebelen en koos voor een vertrek. "De slechtste beslissing uit mijn carrière was Real Madrid verlaten voor HSV. Ik had toen nooit moeten vertrekken", zegt de huidig PSV-trainer nu in gesprek met Gary Neville voor het YouTube-kanaal The Overlap.

"Ik speelde onder Manuel Pellegrini op dat moment en de club haalde Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Kaká", legt Van Nistelrooij uit. "Dus er was geen plek meer voor mij en dat begreep ik. Ik was ook al 33. Ik wilde ook graag naar het WK in 2010 dus vertrok in naar Hamburg. Maar dat was een overhaaste beslissing. Ook voor mijn familie was dat niet de juiste keuze. Ik zou dat nooit weer doen als ik die kans zou krijgen."

Van Nistelrooij kwam uiteindelijk niet verder dan zeventien goals en drie assists in 44 officiële wedstrijden voor HSV. Ook wist hij zich niet meer in de kijker te spelen bij Oranje voor het WK 2010.