Driessen over PSV-vertrek Gerbrands: 'Instemmen met NL League kostte hem de kop'

Driessen over PSV-vertrek Gerbrands: 'Instemmen met NL League kostte hem de kop'

24-03-2023 18:06 Laatste update: 18:10
44

Volgens Valentijn Driessen zijn PSV en Toon Gerbrands afgelopen seizoen niet helemaal 'in goed overleg' uit elkaar zijn gegaan, iets wat de club destijds liet weten. De Telegraaf-journalist meldt dat de gang van zaken rond de NL League doorslaggevend is geweest voor het vertrek van de voormalig algemeen directeur.

Gerbrands werd voor dit seizoen opgevolgd door Marcel Brands. Volgens de Eindhovense club verliep het afscheid goed, maar Driessen stelt dat het toch iets anders is verlopen. "Gerbrands was voor de invoering van de NL League", aldus Driessen in Kick-Off de podcast. "Dat kreeg Robbert van der Wallen, de huidige voorzitter van de rvc van PSV, te horen, waarna hij werd bijgepraat door onder meer Toon van Bodegom namens Feyenoord en Leen Meijaard van Ajax."

"Dat duo vertelde Van der Wallen dat de invoering van de NL League een heel slecht besluit voor PSV zou zijn", vervolgt Driessen. "Van der Wallen voelde zich daardoor verkeerd voorgelicht en vervolgens heeft hij de stekker er voor Gerbrands uitgetrokken bij PSV."

Rik Elfrink, PSV-watcher voor het Eindhovens Dagblad, meldt dat PSV nog steeds voor de invoering van de NL League is, maar wel alleen als Feyenoord en Ajax ook aan boord zijn. 'Dat Gerbrands hierop binnen PSV zou zijn 'gesneuveld', wordt door betrokkenen ontkend.'