Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ.
Volledig scherm
Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ. © ANP

AZ ziet achterkamertjespolitiek en voorkeursbehandeling binnen de KNVB en eist onderzoek

AZ stapt mogelijk naar de rechter als de KNVB geen onafhankelijk onderzoek laat doen naar beleidsbepalers binnen de voetbalbond. Dat heeft de club laten weten in een uitgebreide brief, die in handen is van Vandaag Inside en de NOS. De club beticht de voetbalbond ervan dat Ajax, PSV en Feyenoord een voorkeurspositie zouden hebben bij de bond.

60 reacties

  • klaas DeWeerbaas

    1 jaar geleden
    Het is toch gewoon lachwekkend wat hieronder door veel mensen wordt beweerd. Nog geen week geleden is de klassieker (en ook het kampioenschap) zeer groot beïnvloedt door dat er 2 overduidelijke rode kaarten niet aan Feyenoord werden gegeven. En nu beweren veel mensen dat Ajax wordt bevoordeeld? Inderdaad wordt een club bevoordeeld maar die club heet dit seizoen zeer duidelijk Feyenoord. Wat AZ zegt klopt helaas wel, echter geldt dit ook voor hunzelf. Ook zij zijn regelmatig bevoordeeld.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    @Toine van Steen. Wij hebben geen twee a elftallen. Iedere wissel is een vermindering. Daar kan Koeman helemaal niets aan doen. Als je Verstappen een auto uit de geeft die altijd achterin rijdt zal hij echt een GP winnen. Het is jammer maar zo zie ik het. Hij miste de belangrijkste spelers op belangrijke posities.
  • Aad Kemp

    1 jaar geleden
    @Peter van Baren. En de 3 grote clubs voetballen regelmatig met van AZ gekochte spelers. Zonder kunnen die blijkbaar niet. Hoezo meeliften?
  • Aad Kemp

    1 jaar geleden
    @Batenburg, Niet helemaal juist , onlangs is AZ ook geholpen tegen Lazio, ook toen is er een wedstrijd van AZ verplaatst, en dat is wel vaker gebeurd. Een AZ-fan.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Dat levert toch niets op want daar houdt toch iedereen zich de hand boven de 'heilige' hoofden.