Home Nieuws De zinderende penaltyreeks in kwartfinale CL tegen Lyon door de ogen van...

De zinderende penaltyreeks in kwartfinale CL tegen Lyon door de ogen van Gomes en Robert

915
0

PSV was in het voorjaar van 2005 halve finalist in de Champions League. Tegenstander Olympique Lyon verloor in de kwartfinale na strafschoppen en dus trof PSV het grote AC Milan.

Het grote AC Milan bleek geenszins zo groot te zijn want PSV was over twee wedstrijden bezien heer en meester tegen de Italianen, die met alle sterren aantraden maar verloor in de slotminuten de controle over de wedstrijd en vanuit een ander perspectief bezien, kreeg PSV in de heenwedstrijd in Milaan net een doelpunt teveel tegen.

De zinderende penaltyreeks van PSV tegen Olympique Lyon in de Champions League in 2005 staat nog in ieders geheugen gegrift. De hoofdrolspelers waren twee Brazilianen met ieder een eigen verhaal. De een, doelman Heurelho Gomes, werd onmiskenbaar publiekslieveling bij PSV. De ander, Robert de Pinho de Souza verdween van de radar maar blijkt PSV nog altijd op de voet te volgen.

Bijna twee decennia later volgt een reünie aan het strand in het noorden van Brazilië. De beelden in onderstaande video zijn schitterend te noemen.

Heurelho Gomes is tegenwoordig predikant in Brazilie maar heeft ook als doelstelling jonge Braziliaanse talenten de weg naar PSV te laten nemen. Gomes wil meer succesvolle Brazilianen bij PSV zien spelen, zei hij recent.


Vorig artikelVeerman en Gakpo bij 5 spelers die vanwege virusinfectie moeten afhaken bij Oranje
Volgend artikelBekende PSV fan wil sportieve prestaties Rai Vloet niet naar de achtergrond verdrijven na strafeis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in