Home Nieuws Ronald Koeman tempert euforie Van der Vaart over Xavi Simons: ‘Overdreven’

Ronald Koeman tempert euforie Van der Vaart over Xavi Simons: ‘Overdreven’

2040
1

Ronald Koeman is maar wat blij dat hij de beschikking heeft over Xavi Simons.

De nieuwe bondscoach weet natuurlijk als geen anders dat Simons barst van het talent en dat Oranje ook wel weer nieuw elan en nieuw talent kan gebruiken. Uitgerekend in en tegen Frankrijk kan Xavi Simons zijn basisdebuut gaan maken voor Oranje. Op een kilometer of 15 van waar Xavi Simons met de grote der aarde mocht trainen, lonkt zijn basisdebuut. In het imposante Stade France in de voorstand Saint-Denis.

De toeschouwers en supporters van de vice- en voormalig wereldkampioen zullen vrijdagavond kennis gaan maken met het grote toptalent Xavi Simons, die bij Paris Saint-Germain al enigszins door wist te breken. De Franse voetbaljournalisten en volgers van Paris Saint-Germain zullen op de tribune van het Stade France extra benieuwd zijn naar de verrichten van Xavi Simons. De kans dat Simons mag beginnen is best groot want ook Koeman is groot fan van Simons.

Sterker nog, de kersverse bondscoach is vol lof over het talent van Xavi Simons, maar vindt het wat voorbarig om het Nederlands elftal om de aanvallende middenvelder heen te bouwen. Dat spreekt Rafael van der Vaart wekelijks uit aan tafel bij de NOS en bij Ziggo Sport.

“Dat vond ik een tikkeltje overdreven, maar dat mag Rafael zeggen”, zei Koeman op de persconferentie van Oranje. “Het is wel een groot talent, die ook qua rendement al heel belangrijk is voor PSV. Hij geeft schwung aan het elftal. Er zijn best wel een aantal dingetjes waarvan ik denk dat hij het moet veranderen, maar hij is jong. Daar ga ik wel met hem over praten.”

Rafael van der Vaart was al meermaals lyrisch over Simons en vindt dat Simons elke week moet spelen, welke club of land hij ook dient. “Ik vind hem op dit moment de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft”, zei de 109-voudig international een maand geleden. “Als ik Ronald Koeman was, zou ik het elftal om hem heen bouwen”, aldus een lyrische van der Vaart


Vorig artikelToekomst Fábio Silva: ‘Als het aan mij ligt blijf ik nog een jaar’
Volgend artikelOnnodig gespreksonderwerp? Van der Doelen zou van Nistelrooij ook bij 4e plaats handhaven

1 REACTIE

  1. Deze wedstrijd van Oranje betekend voor PSV dat ze Xavi Simons na dit seizoen kwijt zijn.
    Bij PSG slaan ze stijl achterover van de kwaliteiten van Xavi en de vooruitgang die hij heeft gemaakt en ze zullen er alles aan doen om hem tegen de gelimiteerde transfersom terug te halen.
    Ongelofelijk dat PSV dergelijke contracten ondertekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in