Oefenwedstrijd | PSV verslaat RSC Anderlecht in besloten oefenduel

2 min
PSV1

Zonder de internationals, maar mét een lichting Jong PSV-spelers, treedt de formatie van Van Nistelrooij aan tegen RSC Anderlecht. Voor veel spelers een uitgelezen kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Het zijn dan ook twee jonge spelers die de wedstrijd in het voordeel van PSV beslissen.

Binnen tien minuten zet Mohamed Nassoh zijn naam al op het scorebord. De Jong PSV-speler kapt zijn tegenstander uit waarna hij binnenschiet. Ook daarna voert PSV de boventoon en kan RSC Anderlecht moeilijk onder de druk uitvoetballen. Het resulteert in een verdubbeling van de voorsprong: een lage voorzet van Jordan Teze bereikt Mohammed Amin Doudah die de keeper met binnenkant voet verschalkt. Guus Til kan in de slotfase een derde PSV-doelpunt maken, maar zijn inzet - hoewel goed geschoten - wordt gekeerd door de doelman van de Belgische ploeg.

Schoon doel

Begin tweede helft kan PSV de druk er nog ophouden. De grootste kans volgt als de keeper van de Belgen de bal tegen een verdediger aanschiet. Nassoh pikt op maar de doelman kan, het ongelukkige moment van zo-even, herstellen. Aan de andere kant houdt Boy Waterman het doel schoon. Dat doet hij mede dankzij de ingevallen Fedde Leysen. De 19-jarige verdediger wist een bal op de lijn te blokkeren. Gescoord wordt er in de tweede helft niet en dus wint PSV met 2-0 van RSC Anderlecht. Voor Julian Kwaaitaal van Onder 18 wordt het een memorabele dag. Hij maakt zijn officieuze debuut voor de Hoofdmacht. Sávio maakte zijn eerste minuten na blessureleed.

Wedstrijdfeiten:
10' doelpunt Nassoh.
32' doelpunt Doudah.

Waterman, Teze, Ramalho (45’ Seelt), Boscagli (85’ Arts), Van Aanholt (60’ Leysen); Tielemans, Doudah, Til; Babadi, Nassoh, Hazard (30’ Kwaaitaal, 70’ S