Nieuws | Kees Rijvers benoemd tot bondsridder van de KNVB

Nieuws | Kees Rijvers benoemd tot bondsridder van de KNVB
2 min

PSV-icoon Kees Rijvers is vanochtend door bondsvoorzitter Just Spee onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB. De voormalig Hoofdcoach van PSV ontving de onderscheiding vanwege zijn brede verdiensten voor het Nederlands voetbal.

De voormalig international en bondscoach van Oranje kreeg de onderscheiding in zijn woonplaats Breda onder toeziend oog van zijn vrouw en naaste familie. Bondsvoorzitter Spee had mooie woorden over voor het clubicoon van PSV. “Het levensverhaal van Kees Rijvers vertelt voor een belangrijk deel ook het verhaal van het Nederlands voetbal. Tijdens zijn actieve periode heeft hij een aandeel van betekenis gehad in ontwikkelingen binnen het voetballandschap die een blijvende impact hebben gehad op het clubvoetbal en het nationale team.”

PSV-oeuvre
Door zijn oeuvre was de nu 96-jarige Rijvers de eerste coach die de Rinus Michels Award in ontvangst nam. De kersverse bondsridder was van 1972 tot 1980 Hoofdcoach van PSV. Onder zijn leiding pakte PSV drie landstitels. Daarnaast werd twee keer het bekertoernooi gewonnen en met de UEFA Cup werd de eerste internationale hoofdprijs aan de prijzenkast toegevoegd. Met Rijvers aan het roer ontwikkelde PSV zich tot een topclub in Nederland én daarbuiten. In 1994 was Rijvers nog een korte periode actief als interim-hoofdcoach.