PSV levert na Veerman nog een extra international af na blessure bij Rode Duivels

PSV levert na Veerman nog een extra international af na blessure bij Rode Duivels

21-03-2023 10:28
41

Johan Bakayoko is opgeroepen voor de nationale ploeg van België. De PSV-aanvaller zat aanvankelijk niet bij de definitieve selectie, maar wordt er door bondscoach Domenico Tedesco toch bij gehaald vanwege afhaken van Jeremy Doku.

Doku kampt met een blessure en heeft het Belgische trainingskamp verlaten. Bakayoko mag zich voor de eerste keer melden bij het 'grote' België, na drie optredens voor Jong België. Wanneer hij deze interlandperiode zijn debuut maakt, is zijn keuze voor de Rode Duivels definitief. Bakayoko kan ook kiezen voor een interlandloopbaan bij Ivoorkust.

PSV leverde in eerste instantie alleen Xavi Simons (Nederlands elftal), Érick Gutiérrez (Mexico), Ibrahim Sangaré (Ivoorkust) en Phillipp Mwene (Oostenrijk) af aan de nationale ploegen. Door een blessure van Frenkie de Jong riep Oranje-bondscoach Ronald Koeman Joey Veerman op als vervanger. Met Bakayoko mag nog een PSV'er zich melden bij de hoofdselectie voor de komende interlandperiode.

België speelt aanstaande weken twee EK-kwalificatieduels. Vrijdag treden de Rode Duivels aan tegen Zweden, drie dagen later wacht een ontmoeting met Duitsland.