Bakayoko beloond voor doorbraak bij PSV: debuut als Rode Duivel lonkt

Reacties

Johan Bakayoko is voor het eerst opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. Bondscoach Domenico Tedesco haalt de negentienjarige aanvaller van PSV bij zijn selectie na de afmelding van Jérémy Doku.

Bakayoko beloond voor doorbraak bij PSV: debuut als Rode Duivel lonkt
© Pro Shots
Zweden
Zweden
0 - 3
België
België

Bakayoko meldde zich deze week aanvankelijk bij Jong België, maar maar maakt nu promotie omdat Doku dinsdag is afgehaakt bij de A-selectie. De twintigjarige aanvaller van Stade Rennes heeft een hamstringblessure opgelopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo lonkt een debuut als international van De Rode Duivels voor Bakayako. De linkspoot groeide na het vertrek van Noni Madueke in januari tot waardevolle kracht voor PSV en scoorde in 2023 vier keer in alle competities.

Bakayoko kan ook uitkomen voor Ivoorkust, maar doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van België. Een optreden in de EK-kwalificatiewedstrijd van komende vrijdag tegen Zweden zou die keuze definitief maken. 

Branthwaite
Waar Bakayoko zich mag melden bij de Belgische nationale ploeg, blijft Jarrad Branthwaite achter in Eindhoven. De twintigjarige verdediger, die zondag uitviel tegen Vitesse (1-1), heeft zich met een blessure afgemeld bij Jong Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer J. Bakayoko
Meer over J. Bakayoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.