De Mos luidt de noodklok: 'De alarmbellen mogen daar best een keer afgaan'

De Mos luidt de noodklok: 'De alarmbellen mogen daar best een keer afgaan'

20-03-2023 22:30
79

PSV moet alle zeilen bijzetten om de tweede plek in de Eredivisie veilig te stellen, constateert Aad de Mos. De voormalig trainer vindt dat trainer Ruud van Nistelrooij zich mag uitspreken tegenover de clubleiding.

Van Nistelrooij werd vorige zomer, mede op aandringen van algemeen directeur Marcel Brands, naar voren geschoven. De Mos vraagt zich af of er beloftes zijn gedaan aan de trainer op transfergebied. "Ik weet niet wat het plan voor de komende jaren is, maar je ziet dat het aan hem vreet", doelt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad op de kwaliteit van de selectie. "Je moet een keer kordaat zijn en boos worden. Laten zien dat het PSV is... Het is structureel en dat is een kwalijke zaak."

De Mos stelt dat PSV met Ajax en AZ moet uitvechten wie tweede wordt in de Eredivisie. "PSV speelt het minste voetbal van de top-vier." Wanneer de Eindhovenaren vierde worden en de KNVB Beker niet winnen, wacht de Conference League volgend seizoen. "De alarmbellen mogen best een keer afgaan." PSV moet er niet van uitgaan dat de tweede plaats nog binnen handbereik is, vindt De Mos. "Dat denkt Ajax ook met Heitinga en AZ ook met Eenhoorn. Het wordt een zware strijd, terwijl de kampioen, Feyenoord, bekend is."