Koeman ziet De Jong en Bergwijn afhaken en roept twee vervangers op

Koeman ziet De Jong en Bergwijn afhaken en roept twee vervangers op

20-03-2023 15:49 Laatste update: 16:06
121

Joey Veerman mag zich alsnog melden bij het Nederlands elftal. De PSV-middenvelder overleefde de schifting in eerste instantie niet, maar door de blessure van Frenkie de Jong doet bondscoach Ronald Koeman toch een beroep op hem. Steven Bergwijn kan door een blessure ook niet in actie komen. Donyell Malen vervangt hem.

Veerman zat wel bij de 37-koppige voorselectie, maar was een van de afvallers. Maandagmiddag werd bekend dat De Jong de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar moet missen. De FC Barcelona-controleur is niet ongeschonden uit El Clásico (2-1) gekomen en moet twee weken rust houden. Koeman roept Veerman op als vervanger.

Het is de eerste keer dat Veerman bij de definitieve Oranje-selectie zit. Louis van Gaal liet de PSV'er op het WK in Qatar, net als Koeman aanvankelijk, links liggen. Bergwijn kan de komende weken ook niet in actie komen. De Ajax-aanvaller is niet okselfris uit de Klassieker tegen Feyenoord (2-3) gekomen. Malen is zijn vervanger bij Oranje.

Het Nederlands elftal speelt de komende weken twee duels voor EK-kwalificatie. Aanstaande vrijdag neemt Oranje het in Stade de France op tegen Frankrijk, drie dagen later wacht Gibraltar in De Kuip.