Home Nieuws Koerst PSV af op Conference League? ‘Er is komende zomer absoluut geld...

Koerst PSV af op Conference League? ‘Er is komende zomer absoluut geld om de boel weer te verspijkeren’

1648
0

De bekerwedstrijd tegen amateurclub Spakenburg gaat voor PSV tegelijk de poort naar Europees voetbal zijn.

De club stevent af op de bekerfinale en dat betekent rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. Mits er gewonnen wordt welteverstaan. Toch zal het huidige scenario bij PSV niemand tevreden stemmen want de tweede plaats en dus voorronde Champions League mag dan nog niet uit zicht verdwenen zijn, maar kansrijk lijkt PSV niet te zijn als over toekomstig voetbal in het miljardenbal gaat. Mocht PSV namelijk de bekerfinale verliezen, stevent het af op de Conference League, waarbij de opgelopen schade groot zal zijn. PSV begroot immers Europa League voetbal.

Ook Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ziet voor PSV de bui al hangen mocht het Conference League gaan worden. Want welke gerespecteerde voetballer wil er immers op het derde niveau van Europa actief zijn?

De PSV watcher van het Eindhovens Dagblad zag in Arnhem een zwak PSV. Elfrink denkt dat PSV de transfermarkt op gaat en zich flink zal gaan versterken. “Er is komende zomer absoluut geld om de boel weer te verspijkeren, maar zonder perspectief op Europees topvoetbal is het voor PSV moeilijk om de gewenste vernieuwingen te realiseren”, zo schrijft de PSV-watcher.

Elfrink ziet dat Ruud van Nistelrooij zijn ploeg maar niet aan de praat krijgt en dat PSV, na de 0-1 voorsprong, veel te passief oogde en het eigenlijk ook wel geloofde, los van de zoektocht naar de winnende treffer. “En de wedstrijd tegen Vitesse is natuurlijk geen primeur. PSV verloor op bezoek bij de nummers 12, 14, 16, 17 én 18 punten in de Eredivisie”, aldus de journalist.


Vorig artikelVan der Vaart krijgt bijval van Afellay en raakt niet uitgesproken over potentieel: ‘Hoe goed is hij nu werkelijk?’
Volgend artikelKoeman haalt Joey Veerman bij Oranje, kans op speelminuten in Stade France lonken voor Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in