Van de Kerkhof pakt PSV aan: 'Hem heb ik nog nooit zo slecht zien spelen'

Van de Kerkhof pakt PSV aan: 'Hem heb ik nog nooit zo slecht zien spelen'

20-03-2023 13:00 Laatste update: 13:03
81

René van de Kerkhof heeft geen goed woord over voor het optreden van PSV tegen Vitesse (1-1). De wil om te winnen ontbrak, aldus de oud-international. Ruud van Nistelrooij verwijt hij niets.

PSV had moeten winnen van 'één van de slechtste ploegen in de Eredivisie', zoals Vitesse wordt genoemd door Van de Kerkhof. "Na de zege van Feyenoord op Ajax weet je dat het kampioenschap buiten bereik is. Als spelersgroep moet je dan voor de tweede plek gaan. Maar bijna heel PSV speelde een slechte wedstrijd. Ik miste de wil om te winnen", reageert hij bij Omroep Brabant.

"Het lijkt of ze niet meer kunnen voetballen zodra ze in de bus naar een uitwedstrijd zitten. Met een beetje geluk kunnen we nog Champions League spelen, maar als het zo doorgaat wordt het de Conference League." Ibrahim Sangaré maakte het wel héél bont, stelt Van de Kerkhof. "Ik heb Sangaré nog nooit zo slecht zien spelen als zondag. Man, man, man, eigenlijk speelde heel PSV dramatisch."

Als het slecht gaat, wordt er vaak naar de trainer gewezen. Van de Kerkhof doet dat niet. "Aan Ruud van Nistelrooy ligt het zeker niet. Hij stuurt de elf beste spelers het veld in. Hij kan er niets aan doen. De spelers moeten meer intensiteit aan de dag leggen."