Transparent
Inloggen
Sluiten

Onthutsend zwak PSV verliest twee punten in Arnhem

19 maart 2023 18:37
Foto: Pro Shots

Onthutsend zwak PSV verliest twee punten in Arnhem; image source: Pro Shots

PSV is er niet in geslaagd de druk op Ajax op te voeren door zelf te winnen van Vitesse. In Arnhem stond het na negentig minuten 1-1. Het enige doelpunt voor PSV kwam al na acht minuten op naam van Xavi Simons, die de bal in de diepte kreeg aangespeeld van oude bekende Marco van Ginkel. Na rust legde diezelfde Marco van Ginkel een vrije trap op het hoofd van Ibrahim Sangaré, die vervolgens Joël Drommel verraste door de gelijkmaker in het eigen doel te werken. Doordat Feyenoord eerder vandaag de competitiekraker op bezoek bij Ajax in haar voordeel wist te beslechten, lijkt voor PSV de tweede plaats het maximale dit seizoen, al zullen de onderlinge duels thuis tegen Ajax en op bezoek bij AZ bepalend gaan zijn in de eindklassering die PSV mag gaan noteren na dit smakeloze en teleurstellende seizoen.

Het was misschien wel de laatste Vitesse-PSV in het Gelredome. Doordat er een zakelijk geschil is met de eigenaar van het Arnhemse stadion is het nog allerminst zeker dat Vitesse ook volgend seizoen in het Gelredome voetbalt. Het huurcontract van Vitesse eindigt na dit seizoen en de club kan of wil de verhoogde huur niet ophoesten. In het ergste geval verliest de club van oud-PSV’ers Phillip Cocu, Chris van der Weerden, Edwin Zoetebier, Nicolas Isimat-Marin, Davy Pröpper en Marco van Ginkel haar licentie die noodzakelijk is voor Eredivisievoetbal.

PSV leek fel aan de wedstrijd met Vitesse te beginnen. Ajax, de voornaamste concurrent in de strijd om de tweede plaats had net verloren van Feyenoord. Reden dus voor PSV om de tegenstander direct bij de keel te grijpen en vast te zetten, zou je denken. Niks bleek minder waar want met uitzondering van de vroege goal van Xavi Simons speelde PSV in een gezapig tempo en leek het in niets op de voornaamste uitdager van Ajax en AZ. Tot overmaat van ramp leek er in de tweede helft weinig te veranderen, met als uitzondering dat Vitesse nu wél kansen wist te creëren en gevaarlijk wist te worden voor het doel van Joël Drommel. Dat resulteerde na een uur spelen dan ook in de verdiende gelijkmaker. De vrije trap van Marco van Ginkel werd weliswaar binnengekopt door Ibrahim Sangaré, er stonden genoeg Vitessenaren voor het doel om de gelijkmaker te forceren in het geval de Ivoriaan het niet deed.

In het laatste half uur hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, de wedstrijd begon na de gelijkmaker wat meer te leven maar goals leverden het niet meer op. In de absolute slotfase werd Thorgan Hazard nog ingebracht voor André Ramalho, om alsnog de winnende treffer te forceren. Daardoor miste PSV echter wel een verdediger in de laatste linie, waar de thuisploeg uiteindelijk geen gebruik van wist te maken. De wedstrijd werd afgefloten en eindigde dus in 1-1. Daarmee lijkt het seizoen voor PSV en trainer Ruud van Nistelrooij als een nachtkaars uit te gaan. De landstitel is uit zicht, de KNVB-beker wordt ook een lastig verhaal als er in de halve finale wordt afgerekend met Spakenburg, wacht er in de finale immers nog een titanenstrijd met Ajax of Feyenoord. Daarmee zal het vizier langzaam maar zeker richting het nieuwe seizoen gaan, een seizoen waarin PSV alles op alles zal moeten zetten om dan wél kampioen te worden, voor het eerst sinds 2018.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse ginkel arnhem feyenoord drommel gelredome onthutsend sangare simons xavi aangespeeld afgefloten allerminst arnhemse beslechten binnengekopt cocu competitiekraker eigenaar eindklassering eredivisievoetbal gezapig hazard huur isimat ivoriaan keel knvb landstitel licentie marin nachtkaars nistelrooij noteren ophoesten overmaat ramalho ramp resulteerde smakeloze spakenburg thorgan titanenstrijd uitdager vitessenaren vizier weerden zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje