Home Nieuws Simons en Bakayoko enige lichtpuntjes bij dolend en de bal rondspelend PSV

Simons en Bakayoko enige lichtpuntjes bij dolend en de bal rondspelend PSV

393
0

PSV lijkt definitief afgehaakt in de de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij bleef zondag tegen Vitesse steken op een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Ajax verloor eerder op de dag van Feyenoord, waardoor PSV in punten gelijk kon komen met de Amsterdammers. Luuk de Jong keerde tegen Vitesse na een enkelblessure terug in de basis. Hij kreeg de voorkeur boven Johan Bakayoko. PSV begon sterk aan het competitieduel in Arnhem. Simons kreeg de bal in de diepte en legde vervolgens meerdere verdedigers in de luren om in de korte hoek raak te schieten: 0-1. De vroege openingstreffer leek een voorbode op een eenvoudige wedstrijd tegen Vitesse, echter bleek hier niks van waar.

De eerste helft kabbelde voort en grote kansen vielen er voor rust niet meer te noteren. PSV liet vroeg in de tweede helft na om de marge te verdubbelen. De Jong raakte de bal niet goed en zag zijn poging hierdoor van dichtbij over het doel belanden. Vitesse kwam vervolgens terug in de wedstrijd, hetgeen PSV helemaal over zichzelf af riep. Ibrahim Sangaré werkte de bal onder druk van Marco van Ginkel ongelukkig in zijn eigen doel. Johan Bakayoko, die de geblesseerd uitgevallen Anwar El Ghazi bij aanvang van de tweede helft verving, zorgde nog voor frisse energie, maar duur puntverlies kon niet worden voorkomen.

PSV bleef slordig spelen en leek in aanvallend opzicht totaal onmachtig.Naast El Ghazi zag Ruud van Nistelrooij ook nog Armando Obispo en Jarrad Branthwaite geblesseerd uitvallen. PSV staat door het gelijkspel in Arnhem derde. Titelaspiraties lijken definitief in de ijskast te kunnen worden gezet. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt inmiddels acht punten met nog acht duels te gaan.

Vorig artikelDrie keer kampioen met PSV | PSV fan Isimat-Mirin gaat nu voor broodnodige zege
Volgend artikelTeleurgestelde Xavi Simons spreekt zijn frustratie uit: ‘Het zit me écht dwars’