Vitesse heeft nét op tijd beet: Van Ginkel komt per direct over van PSV

Vitesse heeft nét op tijd beet: Van Ginkel komt per direct over van PSV

01-02-2023 00:18 Laatste update: 00:45
51

Marco van Ginkel verruilt PSV definitief voor Vitesse. Dat hebben de nummers drie en dertien van de Eredivisie een klein half uur na de transferdeadline bevestigd.

Van Ginkel tekent in Arnhem voor anderhalf seizoen. Vitesse herenigt de routinier, die weinig tot geen perspectief had onder PSV-trainer Ruud van Nistelrooij, met Nicolas Isimat-Mirin, goede vriend Davy Pröpper en trainer Phillip Cocu. Het voormalige PSV-viertal won samen dertien landstitels.

"In meerdere opzichten zijn wij zeer verheugd met de terugkeer van Marco bij Vitesse", reageert technisch directeur Benjamin Schmedes. "In de eerste plaats is hij met zijn ervaring, voetballende kwaliteiten en teamgevoel natuurlijk een uitstekende toevoeging voor onze selectie. Daarnaast halen we opnieuw een echte clubman in huis, waarmee het Vitesse-gevoel nog verder versterkt wordt. Ons middenveld kent, zeker met de komst van Pröpper en Van Ginkel, een uitstekende bezetting."

Met het vertrek van Nikolai Baden Frederiksen naar de Hongaarse recordkampioen Ferencváros creëerde Vitesse de ruimte om Van Ginkel te kunnen halen. Het was een race tegen de klok, maar alle papieren zijn nét op tijd ingediend.

Van Ginkel groeide op bij Vitesse, beleefde er zijn doorbraak en keert nu - na periodes bij Chelsea, AC Milan, Stoke City en PSV - weer terug in Arnhem. De achtvoudig Oranje-international speelde dit seizoen slechts 54 minuten voor PSV en zal eerst wedstrijdfit moeten worden.