Vitesse strikt Van Ginkel en vergroot succesvolle 'PSV-enclave'

Reacties

Marco van Ginkel is terug bij Vitesse. De middenvelder wordt overgenomen van PSV en keert terug bij de club die hij verliet in 2013. Van Ginkel tekent een contract voor anderhalf jaar.

Vitesse strikt Van Ginkel en vergroot succesvolle 'PSV-enclave'
© Pro Shots

Dinsdagavond werd duidelijk dat Vitesse een late poging ondernam om Van Ginkel in te lijven. De achtvoudig international, die beschikte over een aflopend contract, kwam dit seizoen pas vijf minuten in actie in de Eredivisie. Hij kampte gedurende het seizoen met een hamstringblessure, maar bleef indien hij fit was meestal ook negentig minuten op de bank.

Vitesse zag zijn kans schoon en vergroot met de komst van Van Ginkel de 'PSV-enclave' in Arnhem. Van Ginkel wordt herenigd met zijn goede vriend Davy Pröpper, met wie hij tussen 2010 en 2013 samenspeelde bij Vitesse, maar ook met ex-ploeggenoot Nicolas Isimat-Mirin en met trainer Phillip Cocu. Samen vierden ze meerdere landstitels bij PSV.

Comeback
'Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden', vertelt Van Ginkel. 'Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan. Het voelt alsof er oude tijden herleven, ook met de huidige technische staf bij Vitesse.'

Technisch directeur Benjamin Schmedes is blij dat er met Van Ginkel opnieuw een clubman terugkeert. 'In meerdere opzichten zijn wij zeer verheugd met de terugkeer van Marco bij Vitesse. In de eerste plaats is hij met zijn ervaring, voetballende kwaliteiten en teamgevoel natuurlijk een uitstekende toevoeging voor onze selectie. Daarnaast halen we opnieuw een echte clubman in huis, waarmee het Vitesse-gevoel nog verder versterkt wordt.'

Van Ginkel is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse en speelde 97 competitieduels voor de club, waarin hij 18 keer scoorde. In de zomer van 2013 verkaste hij naar Chelsea, waar hij nooit doorbrak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.