PSV strikt Van Aanholt als vervanger voor vertrokken Max

Reacties

Patrick van Aanholt is de nieuwe linksback van PSV. De vleugelverdediger is overgenomen van Galatasaray en binnengehaald als de opvolger van Philipp Max, die is vertrokken naar Eintracht Frankfurt. Van Aanholt wordt in eerste instantie voor een half seizoen gehuurd, maar die periode kan verlengd worden met een extra seizoen. 

PSV strikt Van Aanholt als vervanger voor vertrokken Max
© Pro Shots

Frankfurt heeft Max tot het einde van het seizoen gehuurd, met een optie tot koop. Met Van Aanholt (29) heeft PSV nu een nieuwe linksback in huis gehaald. Voor de negentienvoudig international betekent het een terugkeer naar Eindhoven: hij speelde al eens in de jeugdopleiding van PSV.

Van Aanholt vertrok al op jonge leeftijd naar Chelsea, dat de back meerdere keren verhuurde. Tussen januari 2012 en de zomer van 2014 kwam hij uit voor Vitesse. Chelsea verkocht Van Aanholt hierna aan Sunderland en via Crystal Palace kwam de back anderhalf jaar geleden in Turkije terecht.

Bij Galatasaray was Van Aanholt de laatste weken geen basisspeler. Hij speelde 62 wedstrijden voor de club en keert nu terug op de Nederlandse velden.

Spelersprofiel

P. van Aanholt


Geboortedatum:
29 augustus 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
's-Hertogenbosch
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
PSV

Volg alle transferontwikkelingen tijdens Deadline Day in Nederland in ons liveblog:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.