PSV bevestigt: miljoenenaankoop Max vertrekt op huurbasis uit Eindhoven

PSV bevestigt: miljoenenaankoop Max vertrekt op huurbasis uit Eindhoven

31-01-2023 10:50 Laatste update: 13:31
131

Philipp Max gaat PSV definitief op huurbasis verlaten. De Duitse linksback speelt het komende half jaar voor het Eintracht Frankfurt van Mario Götze. De Europa League-winnaar heeft ook een optie tot koop bedongen.

PSV was bereid mee te werken aan het vertrek van Max, die in Eindhoven tot de grootverdieners behoorde. Bij Frankfurt heeft Juventus-huurling Luca Pellegrini recent een blessure opgelopen. De Bundesliga-club is daardoor uitgekomen bij Max, omdat de bezetting anders erg dun werd op de linksbackpositie.

PSV ziet Max niet meer terug: Eintracht Frankfurt heeft een verplichte optie tot koop van twee miljoen euro.

In de zomer van 2020 pikte PSV Max voor een kleine acht miljoen euro op bij FC Augsburg. In zijn eerste half jaar in het Philips Stadion presteerde de back goed, maar daarna ging het bergafwaarts. Bij Eintracht wordt Max herenigd met zijn goede vriend Götze, die tot vorig jaar bij PSV speelde.

De vervanger voor Max heeft PSV inmiddels ook bijna binnen. Patrick van Aanholt is onderweg vanuit zijn club Galatasaray om zijn overstap naar Eindhoven af te ronden. De Nederlandse vleugelverdediger wordt gehuurd van de Turkse club met een optie tot koop.

Eintracht Frankfurt staat op dit moment zesde in de Duitse Bundesliga. De Europa League-winnaar doet ook nog mee in de Champions League. In totaal speelde Max 117 wedstrijden in het shirt van PSV. Hij maakte acht doelpunten voor de Eindhovenaren en gaf twintig assists als linksback. Hij won één keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB Beker.