Max maakt weg bij PSV vrij voor Van Aanholt

Reacties

Philipp Max maakt het seizoen af bij Eintracht Frankfurt, zo bevestigen de clubs. PSV verhuurt de linksback voor een halfjaar aan de nummer zes van de Bundesliga. Eintracht heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Max maakt weg bij PSV vrij voor Van Aanholt
© Pro Shots

Max begon dit seizoen twaalf Eredivisie-wedstrijden in de basis bij PSV. De laatste weken gaf trainer Ruud van Nistelrooij echter steeds vaker de voorkeur aan Mauro Júnior. Afgelopen weekend stond rechtspoot Philipp Mwene op linksback tegen Go Ahead Eagles en bleef de Duitser negentig minuten lang op de bank. In Frankfurt hoopt hij vaker aan spelen toe te komen. 

In 2020 haalde PSV Max voor acht miljoen euro op bij Augsburg. In zijn eerste seizoen in Eindhoven maakte hij veel indruk door vijf keer te scoren en acht assists te geven in 31 Eredivisie-duels. Eerder speelde Max ook voor Schalke 04 en Karlsruher SC en kwam hij drie keer in actie voor de Duitse nationale ploeg. Bij Eintracht Frankfurt gaat Max samenspelen met oud-ploeggenoot Mario Götze.

Eintracht Frankfurt speelt in een variant van een 3-4-3-systeem. De verwachting is dan ook dat Max in aanmerking komt voor de positie als buitenste middenvelder aan de linkerkant. De afgelopen maanden werd die positie bij Eintracht onder anderen bekleed door Ansgar Knauff, Christopher Lenz en Luca Pellegrini. Het is onbekend hoe hoog de koopoptie in het contract van Max is.

PSV is al druk bezig met het aantrekken van een vervanger van Max. Patrick van Aanholt staat op het punt over te komen van Galatasaray. De Eindhovenaren huren de 32-jarige linksback van de Turkse topclub, met optie tot koop. 

Spelersprofiel

P. Max


Geboortedatum:
30 september 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Viersen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.