Van Nistelrooij: 'Reactie van Veerman op trainingen was in het begin moeizaam'

Van Nistelrooij: 'Reactie van Veerman op trainingen was in het begin moeizaam'

31-01-2023 10:15
33

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij erkent dat Joey Veerman aanvankelijk moeite had met zijn reserverol. De 24-jarige Volendammer zette de knop echter om en stond tegen Go Ahead Eagles weer in de basis.

Tegen de Deventenaren vertolkte Veerman prompt een hoofdrol met een doelpunt. "Het is geweldig hoe Joey tegen Go Ahead Eagles heeft gereageerd", zegt Van Nistelrooij tegen Voetbal International. "Het was een complete prestatie van een middenvelder. Als je ziet hoe hij in de duels komt, hoe hij op de juiste momenten de rust bewaart en zijn kwaliteiten laat zien in de eindpasses, dan vind ik dat hij het geweldig heeft opgepakt."

"Als hij dit kan blijven laten zien, is hij een complete middenvelder", vervolgt Van Nistelrooij. "En niet alleen de Joey Veerman die leuk aan de bal kan zijn. Hij heeft het moeilijk gehad op de bank. Zijn reactie op trainingen was in het begin moeizaam, maar die werd uiteindelijk top. Dan weet ik ook dat ik hem weer kan gebruiken."

Veerman concurreert bij PSV onder meer met Érick Gutiérrez, maar de spelmaker kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Voor de Eindhovenaren wacht zondag de Eredivisie-topper tegen koploper Feyenoord.