Schotten nemen Man Utd op de hak, Kuijt wordt schrijver

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schotten nemen Man Utd op de hak, Kuijt wordt schrijver

• Het Schotse Motherwell heeft met een wel heel vette knipoog naar Manchester United het nieuws van de komst van Pete Hartley wereldkundig gemaakt. Net als bij de aankondiging van de entree van Alexis Sánchez op Old Trafford speelt de van Blackpool overgekomen verdediger piano naar aanleiding van zijn transfer. Maar daarna loopt het net ietsjes anders dan bij de video van de Chileense aanwinst van Manchester United.

Manchester United reageerde overigens met een knipoog van Alexis Sánchez, letterlijk... 

AA Gent dacht met een heuse Buffalo Beat de eigen aanhang een plezier te doen. Maar na koud één dag is de Belgische club alweer teruggekomen op z'n beslissing na klachten van diezelfde aanhang. We kunnen de kritiek wel begrijpen, maar oordeel zelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Na de documentaire over zijn laatste jaar komt er in mei een boek uit over het leven van Dirk Kuijt. De Katwijker gaat het zelf schrijven. Hij kan niet wachten.

• Hiep, hiep, hoera! Arjen Robben viert vandaag zijn 34ste verjaardag, vanuit de gehele voetbalwereld stromen de gelukwensen binnen. Ook vanaf de VI-burelen: van harte gefeliciteerd!

• Een scherpe PSV-fan wees algemeen directeur Toon Gerbrands op een eerdere afspraak met Jürgen Locadia. De aanvaller beloofde Gerbrands anderhalf jaar geleden een tatoeage, mits PSV zou meewerken aan een transfer. Inmiddels is Locadia vertrokken naar Brighton & Hove Albion, maar - gelukkig voor Gerbrands - is een dergelijke afspraak dit keer blijkbaar niet gemaakt.

• Attentie, attentie: een buitenkansje voor de échte liefhebber! Melissa Schoenmakers biedt liefst vijftig (!) jaargangen van het mooiste voetbalmagazine van Nederland aan Interesse? Melissa is via een privébericht te bereiken.

'Als ze erachter komen wie er allemaal op wedstrijden gokken, kunnen ze de halve competitie schorsen. Echt: vijftig procent van de spelers wedt op wedstrijden'
• Enfant terrible Joey Barton werd in april 2017 geschorst vanwege het stelselmatig gokken op voetbalwedstrijden, maar tegenover BBC Radio geeft de middenvelder aan dat hij lang niet de enige is of was.

• Vingers in je oren, vingertje voor je mond, naar de bank rennen, of uit respect of onvrede simpelweg níét juichen. Een doelpunt vieren kan op allerlei manieren, maar na een treffer in de auto springen: dat is ook voor ons nieuw. Spits Maximiliano Freitas van Oriente Petrolero uit Bolivia deed het in de Copa Libertadores.

'Sorry, ik heb voor één keertje gereageerd'
Jürgen Klopp verloor maandag met Liverpool bij Swansea (1-0), maar na afloop ging het zeker ook over een incident waarbij de Duitse manager in een woordenwisseling met een fan van de thuisploeg terechtkwam. 'Hij was continu naar me aan schreeuwen, dus op een bepaald moment wilde ik reageren', aldus Klopp na de wedstrijd. 'Naast manager ben ik ook gewoon een mens.'

• Een sportief gebaar bij het duel tussen jeugdploegen van Altinordu FK en Balikesirspor Baltok. De thuisploeg kreeg een strafschop, nadat een verdediger van Balikesirspor de bal in zijn handen had gepakt, omdat hij dacht dat er was gefloten voor een vrije trap. Dat was echter niet het geval en daarom mocht Bariscan Altunbas vanaf elf meter aanleggen. Altunbas wilde niet op deze manier van het misverstand profiteren en schoot de penalty bewust over de zijlijn. Klasse!

'Ik kijk geen wedstrijden van Milan meer'
Silvio Berlusconi was jarenlang de baas bij AC Milan en heeft de club in zijn hart zitten. De inmiddels 81-jarige Italiaan is echter gestopt met het volgen van de wedstrijden van i Rossoneri: 'Ik kijk geen wedstrijden van Milan meer, omdat de speelstijl van het huidige elftal tegen al mijn voetbalprincipes in gaat', zei Berlusconi tegen LA7. 'Ze hebben mijn adviezen niet gevolgd.' Milan staat momenteel zevende in de Serie A.

Ronaldo heeft plannen om een voetbalclub te kopen. De Braziliaan zit te denken aan een tweedeklasser in Engeland of Spanje. 'Ik wil iets vernieuwends doen en ik denk dat ik klaar ben voor de uitdaging', zegt de voormalig topspits tegen Folha de S.Paulo. We zijn benieuwd...

• Wat een goal van Lienden-spits Danny van den Meiracker, afgelopen zondag!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.