'PSV overweegt nog een speler te verkopen: forse vraagprijs van tien miljoen'

'PSV overweegt nog een speler te verkopen: forse vraagprijs van tien miljoen'

23-01-2018 07:08
125

Een transfer van Gastón Pereiro bij PSV deze winter of in de zomer valt niet uit te sluiten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De huidige situatie is met het oog op het WK in Rusland ongewenst voor de 22-jarige Uruguayaan.

Pereiro kreeg gemiddeld slechts twaalf minuten speeltijd in de laatste vijf officiële duels. In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (1-2) moest hij toezien hoe de jonge Braziliaan Mauro Júnior de voorkeur kreeg op de nummer tien-positie. Dat toont aan dat Pereiro flink gedaald is in de hiërarchie. Als de situatie niet verbetert, is zelfs een transferverzoek in de komende week niet uit te sluiten.

PSV heeft echter een prijskaartje van tien miljoen euro op Pereiro geplakt en dat lijkt voor veel buitenlandse clubs een brug te ver. Hij werd onlangs in Argentijnse media gelinkt aan Boca Juniors, maar daar weet het kamp van de spelmaker niets van. De Eindhovenaren willen de selectie graag bij elkaar houden, maar een uitmuntend bod kan reden zijn om nog een speler van de hand te doen.

Eerder deze maand vertrok Jürgen Locadia voor zo'n zestien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. Pereiro werd in het verleden in Italiaanse media gekoppeld aan de scoutende ogen van SS Lazio, Atalanta Bergamo en Juventus. Van nieuwe interesse is op dit moment niets bekend.