Doorbraak bij Manchester City na mislukt PSV-avontuur: 'Speciale positie'

Doorbraak bij Manchester City na mislukt PSV-avontuur: 'Speciale positie'

22-01-2018 18:29
24

Oleksandr Zinchenko heeft zich van zijn beste kant laten zien bij Manchester City. De Oekraïner werd vorig seizoen nog zonder al te veel succes uitgeleend aan PSV, maar stond zaterdag tegen Newcastle United voor het eerst in de basis in een Premier League-wedstrijd van The Citizens.

Zinchenko maakte zelfs de negentig minuten vol als linksback, terwijl hij in het dagelijks leven aanvallende middenvelder is. De 21-jarige oud-PSV'er profiteerde van blessureleed bij Benjamin Mendy en Fabian Delph, maar kreeg de voorkeur boven de Braziliaanse miljoenenaankoop Danilo. "De backpositie hier is een speciale, omdat je heel vaak aan de bal komt. Ik maak soms foutjes, maar ik ben nog steeds aan het leren hoe ik deze positie het beste kan invullen", vertelt hij aan Manchester Evening News.

De Oekraïner mag het dinsdagavond in het League Cup-duel tegen Bristol City waarschijnlijk opnieuw proberen als linksback. Manchester City verdedigt in de return van de halve finale een voorsprong van 2-1, in de wetenschap dat Bristol in de kwartfinale stuntte tegen Manchester United. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden. Bristol heeft in de heenwedstrijd laten zien dat ze ons kunnen verslaan."

Lees ook: Geen spijt van mislukte huurperiode bij PSV: "Het was allemaal goed"