Ajax-verdediging en PSV-helden domineren Elftal van de Week

Reacties

Ajax is met drie spelers de hofleverancier van het VI Elftal van de Week in de Eredivisie. Winteraankoop Nicolás Tagliafico ziet zijn debuut beloond worden met een uitverkiezing tot beste linksback.

Ajax-verdediging en PSV-helden domineren Elftal van de Week

De 25-jarige Argentijn kreeg een 7,5 voor zijn eerste optreden in dienst van Ajax. Tagliafico maakte zowel verdedigend als aanvallend een prima indruk. Dat gold ook voor collega's Joël Veltman en Matthijs de Ligt, die met de Ajax-defensie erg weinig weggaven in de Klassieker tegen Feyenoord (2-0).

De verdediging wordt gecompleteerd door Willem Janssen, die uitblonk tegen AZ (1-1). Op het middenveld is er plaats voor Jamiro Monteiro, die als aanjager op het Heracles Almelo-middenveld sterk speelde tegen PSV. Bijna leverde dat de Tukkers een punt op, maar Luuk de Jong bezorgde de koploper in de slotfase alsnog de overwinning (1-2). De spits gaf bovendien de assist bij het doelpunt van Steven Bergwijn.

Dat PSV drie punten overhield aan de ontmoeting met Heracles was ook voor een groot deel te danken aan Jeroen Zoet, die enkele uitstekende reddingen verrichtte. Het leverde de doelman de titel Speler van de Week op.

Milot Rashica, die SC Heerenveen-back Dave Bulthuis een uiterst moeizaam debuut bezorgde en Youness Mokhtar, die de winnende treffer maakte tegen NAC Breda (1-0) zijn de andere aanvallers.

Het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 19
Het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 19
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.