Home Nieuws ‘Wij zijn de favoriet en we gaan dit volhouden’

‘Wij zijn de favoriet en we gaan dit volhouden’

26
0

Steven Bergwijn speelde met wisselend succes in Almelo. Bergwijn was gevaarlijk, creëerde ruimte en brak met zijn snelheid en kracht aan de bal de Almelose defensie geregeld open. Maar de jonge buitenspeler verloor evenzo vaak de bal door zijn druistige spel.

Toch is Bergwijn belangrijk voor PSV. De vleugelaanvaller liet na de late overwinning op bezoek bij Heracles Almelo weten dat PSV dé titelfavoriet is in de Eredivisie.

“En ik zeg dat wij dit vol gaan houden. Wij zijn de favoriet. Veel mensen denken er misschien anders over, maar we staan hier niet voor niets”, toont Bergwijn in gesprek met De Telegraaf zijn bravoure. De buitenspeler schoot PSV op slag van rust naar 0-1 en zag Heracles op gelijke hoogte komen, waarna Luuk de Jong PSV in de allerlaatste seconden van de wedstrijd in extase bracht. “Ik gun het Luuk ontzettend, hij werkt zo hard. Hij had pech met die kansen daarvoor. Dan ben ik blij dat hij hem in de laatste seconde alsnog maakt.”

Bergwijn viel in Almelo niet alleen op door zijn doelpunt, maar ook door zijn verdedigende arbeid. “Ik moet meer meeverdedigen dan Lozano. Of ik dat leuk vind? Nee, maar het moet. Het hoort erbij. Ik ben meer een teamspeler geworden, maar mijn dribbels en acties zullen er nooit uitgaan.”


Vorig artikelCocu: ‘Luuk de Jong is een voorbeeld voor velen’
Volgend artikel‘Gelovige’ Depay heeft trainer niks te bewijzen: ‘Ik ben onbreekbaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in