VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, PSV-duo én Feyenoorder

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, PSV-duo én Feyenoorder

22-01-2018 10:00
33

We mogen weer: de tweede seizoenshelft van de Eredivisie is van start gegaan, met de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord als hoogtepunt. De Amsterdammers, die met 2-0 wonnen, zijn met drie spelers hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Jeroen Zoet (PSV)
We durven het wel aan: geen enkele keeper in de Eredivisie pakte dit seizoen zoveel punten als Zoet voor PSV. Ook tegen Heracles Almelo blonk de Oranje-international uit.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Was Berghuis één keer kwijt, maar speelde verder een uitstekende Klassieker tegen Feyenoord. Dat de Argentijnse linksback zijn Ajax-debuut maakte, is des te knapper.

Jonas Svensson (AZ)
Het Noorse blok graniet scoort zelden, maar áls hij het doet, doet hij het goed. Kreeg tegen Utrecht de afvallende bal voor zijn voeten en schoot onberispelijk raak.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Zo volwassen, zo beheerst: De Ligt was tegen Feyenoord nauwelijks op een fout te betrappen. Toonde ook aan snelheid te hebben in een sprintduel met Jens Toornstra.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Het is weinig linksbacks gegeven dit seizoen: David Neres afstoppen. Malacia ging het goed af. De achttienjarige linksback was de beste Feyenoorder in de Klassieker.

Ali Messaoud (Excelsior)
Zo slecht als 2017 was, zo goed moet 2018 worden. Messaoud begon zondag uitstekend aan de tweede seizoenshelft met twee doelpunten in de stadsderby tegen Sparta.

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)
Het mooiste doelpunt van de eerste speelronde na de winterstop kwam op naam van Van Amersfoort. Met een wereldgoal hielp hij Heerenveen aan een punt tegen Vitesse.

Hakim Ziyech (Ajax)
Na de snelle 1-0 en 2-0 in de tweede helft speelde Ziyech een bijna perfecte Klassieker. Nog steeds is er kritiek op de Ajacied, maar je beseft pas wat je mist als je het niet meer hebt.

Ritsu Doan (FC Groningen)
"Een geweldige voetballer", zo typeerde Groningen-trainer Ernest Faber hem na het 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Geef hem eens ongelijk. De goal van Doan deed denken aan die van Liverpool-ster Sadio Mané tegen Manchester City.

Youness Mokhtar (PEC Zwolle)
PEC Zwolle pakt zaterdagavond de eerste drie punten van 2018 door NAC Breda met 1-0 te verslaan. Mokhtar kroonde zich tot matchwinner door al na twee minuten van afstand te scoren.

Luuk de Jong (PSV)
Door zijn intikker won PSV voor de derde keer dit seizoen een Eredivisie-wedstrijd in blessuretijd. De Jong maakte bovendien zijn honderdste doelpunt, waardoor hij nu officieel tot de Club van 100 behoort.