'Mijn positie in het team zou niet veranderen, zei Cocu. Ben ik hem dankbaar voor'

'Mijn positie in het team zou niet veranderen, zei Cocu. Ben ik hem dankbaar voor'

22-01-2018 08:27
4

PSV-aanvaller Albert Gudmundsson speelde zondagmiddag een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De IJslandse vleugelaanvaller had aan een invalbeurt van tien minuten genoeg om de winnende treffer van Luuk de Jong voor te bereiden.

"Ik voel me steeds meer onderdeel van het eerste team en moet mezelf blijven verbeteren. Dan komen die minuten vanzelf", stelt een tevreden Gudmundsson vast in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige buitenspeler maakte de afgelopen seizoenen indruk namens Jong PSV, maar heeft de Jupiler League inmiddels wel gezien. "Daar zie je me niet snel meer terug. Ik laat me liever met dit soort invalbeurten zien."

Gudmundsson mocht het recente trainingskamp van PSV in de Verenigde Staten nog overslaan van trainer Phillip Cocu, omdat hij met de nationale ploeg van IJsland naar Indonesië ging. "Mijn positie in het team zou niet veranderen, beloofde de trainer. Daar ben ik hem dankbaar voor, niet iedere coach zou een speler die vrijheid geven. Zeker omdat het geen officiële trip was met IJsland."