'Het is niet zo dat ik per se weg wilde bij PSV. Maar de Premier League, kom op!'

'Het is niet zo dat ik per se weg wilde bij PSV. Maar de Premier League, kom op!'

22-01-2018 07:30
14

Jürgen Locadia is dolblij met zijn transfer naar de Premier League. Vrijdag werd de 24-jarige spits gepresenteerd door Brighton & Hove Albion, dat een recordbedrag van zestien miljoen euro betaalde aan PSV.

Locadia rekende aanvankelijk niet op een wintertransfer. "Nee, eigenlijk niet. Ik wist natuurlijk dat Brighton mij in de zomer ook al heel graag wilde hebben, maar toen ging Phillip Cocu er niet mee akkoord. Er spreekt veel vertrouwen uit dat ze nu alweer terugkwamen, ondanks mijn hamstringblessure", vertelt hij in De Telegraaf.

Door de blessure kan Locadia, die zaterdag op de tribune zat tijdens Brighton - Chelsea (0-4) vooralsnog niet debuteren. "Ik ben al heel ver in mijn revalidatie en hoop over een paar weken te kunnen spelen. (...) Ik denk dat ik met mijn acties, schoten en voetballende vermogen iets toe kan voegen aan dit team. Maar als je dan zo'n Hazard ziet lopen bij Chelsea denk je pas: dit is echt abnormaal goed."

Locadia bedankt tot slot PSV. "Ik heb er meer dan zeven jaar gespeeld. Het was niet zo dat ik per se weg wilde. Had het ook prima gevonden om het seizoen af te maken, want we waren goed bezig. En ik zelf ook. Maar de Premier League, kom op! Ik heb er echt heel veel zin in."