Cocu realistisch: "Had ook de andere kant op kunnen vallen"

21 januari 2018, 21:27   Bijgewerkt: 21 januari 2018, 21:38

Phillip Cocu zag PSV in de absolute slotfase een zege boeken op Heracles Almelo, waardoor het gat met nummer twee Ajax toch vijf punten blijft. De trainer besefte na afloop ook dat de Eindhovenaren geluk hebben gehad en dat PSV ook met lege handen had kunnen staan.

"Hij had ook aan de andere kant kunnen vallen omdat het in de slotfase helemaal open lag. Als je dan in de laatste seconde scoort, mag je jezelf gelukkig prijzen", was Cocu na afloop van de wedstrijd eerlijk in gesprek met de NOS. Na de gelijkmaker van Heracles vond de trainer zijn ploeg een stuk minder spelen. "Het mag niet zo zijn dat je als ploeg in een desorganisatie komt te staan, gelukkig pakte Jeroen Zoet een paar goede ballen."

In gesprek met FOX Sports ging Cocu nog in op de vraag waarom Mauro Júnior de voorkeur kreeg boven Gastón Pereiro. "In de voorbereiding kun je als jonge speler ook iets afdwingen en maak je kans op een basisplaats. Daarom is de keuze op hem gevallen. Hij heeft meer afgedwongen dan Pereiro. Mauro is heel balvast en heeft een goed overzicht in de combinatie", legt de trainer uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen