NOS VoetbalAangepast

Opgeluchte Cocu dankt Zoet, maar baalt van falend middenveld

Met een brede glimlach keek Phillip Cocu terug op de zeer benauwde 2-1 zege van PSV op Heracles Almelo, maar de coach erkende dat het ook anders had kunnen aflopen.

"Hij had ook aan de andere kant kunnen vallen omdat het in de slotfase helemaal open lag. Als je dan in de laatste seconde scoort, mag je jezelf gelukkig prijzen."

Cocu: organisatie was zoek na de 1-1

Cocu vond dat PSV een goede eerste helft had gespeeld, maar stelde tevens vast dat zijn elftal na de 1-1 van Heracles, halverwege de tweede helft, terugviel naar een matig niveau. "Het mag niet zo zijn dat je als ploeg in een desorganisatie komt te staan, gelukkig pakte Jeroen Zoet een paar goede ballen."

Het gemis van de niet fitte Marco van Ginkel als bewaker van het middenveld was daar onder meer debet aan. "Marco is een speler die daarin belangrijk is. Nu kwam dit op de schouders van Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix", stelde Cocu kritisch. "Het mag niet zo zijn dat we open huis houden. Daar moeten we in de komende wedstrijden naar kijken."

De Jong: een heerlijk gevoel

Luuk de Jong was met een assist en doelpunt in blessuretijd de Eindhovense talisman en maakte bovendien zijn honderdste eredivisietreffer. "We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen", vond de spits.

"Het is lekker om de winnende te maken en dan ook nog mijn honderdste, maar de drie punten zijn het belangrijkste. Een heerlijk gevoel."

De Jong: honderd goals is mooi, maar winst veel belangrijker

Bij Heracles Almelo-trainer John Stegeman kwam het stoom uit de oren na de nederlaag. "Als je in de 93ste minuut balbezit hebt, dan mag je dat niet weggeven. Hier moeten we van leren", zei hij.

"Daar baal ik gewoon enorm van. Mijn ploeg moet zich ook veel meer realiseren dat het resultaat belangrijk is. We hadden dit minimaal met een punt moeten afsluiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl