Reddende engel De Jong: We moeten het onszelf wel iets makkelijker maken haha

Reddende engel De Jong: "We moeten het onszelf wel iets makkelijker maken haha"

21-01-2018 19:14
35

Luuk de Jong leek de afgelopen weken dichtbij een transfer naar het Mexicaanse Club América, maar bleeft alsnog in Eindhoven. Zondagmiddag bewees de aanvalsleider hoe belangrijk hij voor de Eindhovenaren is door in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Heracles de winnende goal te maken.

"Dit is heerlijk", glundert De Jong voor de camera's van FOX Sports. "Je bent zo aan het knokken met elkaar. De wedstrijd ging een beetje op en neer voor mijn gevoel, maar wij waren wel sterker. En dan krijg je zo'n penalty tegen..." Of de strafschop terecht was, laat de aanvalsleider in het midden. "Lozano gaat in de eerste helft op de keeper af en wordt ook geraakt. Als hij gaat liggen, is het misschien een penalty, maar hij gaat door en schiet."

De Jong beaamt echter dat de overwinning van ver moest komen. "We waren wel sterker, maar niet echt dominant. We speelden slordig, maar niet veel kansen gecreëerd. Dan maken we hem alsnog in de laatste minuut, maar we moeten het onszelf wel iets makkelijker maken haha."