Van Bronckhorst even niet blij met Jørgensen: 'Niet zo handig'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst lijkt het geloof in een nieuwe landstitel inmiddels ook kwijt bij Feyenoord. Na de nederlaag tegen Ajax (2-0) kan de achterstand op koploper PSV oplopen tot zeventien punten.

'We moeten verder, de afstand is groter geworden', baalde Van Bronckhorst na afloop voor de camera van FOX Sports. 'Het wordt heel moeilijk voor ons. We zullen ons langzaam maar zeker weer naar boven moeten vechten en we focussen ons vol op het bekertoernooi. We hebben een constante reeks nodig om de achterstand te overbruggen, zoals de reeks voor de winterstop.'

Van Bronckhorst vond dat zijn ploeg zich na rust te gemakkelijk naar de slachtbank liet leiden door Ajax. 'Ik denk dat we vijftig minuten in de wedstrijd hebben gezeten en dan geef je in een aantal minuten de wedstrijd uit handen. Zeker na de rode kaart van Nico weet je dat het een verloren wedstrijd is. In de eerste helft hebben wij de grootste kans gehad via Berghuis.'

Feyenoord kwam zeer verdedigend voor de dag in Amsterdam. 'Je weet dat je compact moet staan tegen Ajax en dat hebben we in de eerste helft gedaan. We hebben geen grote kansen weggegeven. Dat wilden we in de tweede helft doorzetten, maar dan sta je na vijf minuten met 2-0 achter. Als je binnen twee of drie minuten twee goals tegen krijgt, gaat er iets niet goed.'

Rode kaart
Van Bronckhorst zag de rode kaart voor Nicolai Jørgensen als het breekpunt in de wedstrijd. De coach was kritisch over de tweede gele kaart die de Deen ontving. 'Je weet dat als je al geel hebt, dat je slim moet zijn. Als je dan een overtreding maakt door op de helft van Ajax een sliding te maken, is dat niet zo handig. Of ik boos ben? Het was niet slim van hem.'

Feyenoord moet het woensdag in de inhaalwedstrijd bij FC Utrecht dus doen zonder Jørgensen Betekent dat dat Robin van Persie direct een basisplaats krijgt? 'We hebben Dylan Vente ook nog', hield Van Bronckhorst zich op de vlakte.