Doelpuntenmaker Sergio Agüero bedankt Leroy Sané voor de fabelachtige voorbereiding
NOS VoetbalAangepast

Manchester City pikt de draad weer op: zege op Newcastle

Een paar uurtjes na de overwinning van Manchester United bij Burnley heeft koploper Manchester City de achtervolger weer op twaalf punten achterstand gezet. De mannen van coach Pep Guardiola waren in eigen huis veel te sterk voor Newcastle United, al bleef de score beperkt tot 3-1.

Hoewel de gasten in de eerste helft slechts negen procent balbezit hadden, zorgden zij wel voor het eerste gevaar. City, met voor het eerst de vorig seizoen door PSV gehuurde Oleksandr Zintsjenko in de basis, kwam met de schrik vrij en nam vervolgens het heft in handen.

Toch duurde het tot de 34ste minuut voordat Sergio Agüero het overwicht in een doelpunt kon omzetten, al waren het ogenschijnlijk alleen zijn haren die de indraaiende voorzet van Kevin De Bruyne toucheerden.

Weergaloos

Een kwartier na rust maakte Agüero vanaf de strafschopstip zijn tweede doelpunt en leek Newcastle rijp voor een oorwassing. Ciaran Clark vond echter bij een tegenstoot met een fraaie dieptepass de door Zintsjenko uit het oog verloren Jacob Murphy, die vakkundig afrondde met een stift.

Newcastle mocht even hopen op meer, ook omdat City-doelman Ederson enkele keren paniekerig reageerde. Bovendien hadden de gasten het geluk aan hun zijde toen een hard schot van Raheem Sterling via de doelman Karl Darlow tegen de paal rolde.

In de 83ste minuur maakte Leroy Sané aan de spanning een eind. De 22-jarige Duitser soleerde draaiend en kerend op weergaloze wijze door de Newcastle-defensie en stelde spits Agüero in staat zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken: 3-1.