'Serieuze optie' Feyenoord kon PSV-som niet betalen: Risico meer dan waard

'Serieuze optie' Feyenoord kon PSV-som niet betalen: "Risico meer dan waard"

20-01-2018 07:22
34

Met Maximiliano Romero en Nicolas Tagliafico zijn er weer twee Argentijnen actief in de Eredivisie. Oud-doelman Henk Timmer, tegenwoordig zaakwaarnemer en samen met Henk van Ginkel eigenaar van World Soccer Consult, gaat vaak naar Argentinië om spelers te bekijken.

Romero, die voor 10 miljoen euro van Vélez naar PSV vertrok, is een geweldig talent, zegt Timmer. Ook Feyenoord was een serieuze optie, maar door het hoge prijskaartje werd het uiteindelijk PSV. "Een pareltje van de buitencategorie", vindt Timmer in het Algemeen Dagblad. "Niet goedkoop, maar het risico meer dan waard."

"Met Romero en zijn zaakwaarnemer hebben we uitvoerig gesproken over de route via de Eredivisie, in ons vaste hotel in Buenos Aires", zegt Timmer. "Vergis je niet, Nederland heeft in Zuid-Amerika nog écht een goede naam als podium en springplank. Suarez, Ronaldo, recent nog Sánchez. Juist daarom zag Romero het zitten om de eerste stap in Europa in Nederland te zetten. Zowel met Vélez als met zijn zaakwaarnemer hebben we toen duidelijke afspraken gemaakt. Van daaruit zijn we aan het werk gegaan."

Volgens Timmer moeten Nederlandse clubs vooral mikken op de talenten in Argentinië. "Een al volledig doorgebroken topspeler zoals Cristian Pavon van Boca Juniors kost nu zo'n 25 miljoen euro", aldus Timmer. "Bij clubs als Boca en River Plate liggen de topsalarissen hoger dan in Nederland. Maar vlak daarachter zit een grote categorie spelers die nog vrij goed te halen is voor Nederlandse clubs, ook qua salaris. Ofwel de jonge pareltjes, ofwel de wat meer ervaren spelers zoals Tagliafico. Want zo zijn er veel meer, hoor. Bij Estudiantes, Vélez, San Lorenzo. Grote clubs. Een groot voordeel is: ze willen allemaal naar Europa, bijna geen speler uitgezonderd."