Brighton rondt miljoenentransfer Locadia af

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft de transfer van Jürgen Locadia afgerond. De aanvaller van PSV tekent tot medio 2022 bij de Premier League-club, die nooit meer geld uitgaf aan een speler.

Brighton rondt miljoenentransfer Locadia af

Locadia (24) zag een half jaar een transfer naar Wolverhampton Wanderers afketsen. PSV besloot op het laatste moment niet mee te werken aan de overgang. Dit keer stemde de Eindhovense club wel in met een vertrek van de aanvaller, mede vanwege de komst van de Argentijn Maximiliano Romero.

Brighton & Hove Albion betaalt ongeveer zestien miljoen euro voor Locadia, een recordbedrag voor de club. Daarmee heeft PSV direct het financiële gat (5 miljoen) na de vroege uitschakeling in Europa ondervangen. De aanvaller is voorlopig nog niet inzetbaar voor The Seagulls. Hij is momenteel herstellende van een bovenbeenblessure die hem nog enkele weken aan de kant zal houden.

Locadia maakte op 30 september 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. De spits was tegen VVV-Venlo direct goed voor een hattrick en groeide in de seizoenen daarna uit tot een belangrijke kracht. Hij speelde in totaal 127 Eredivisie-wedstrijden voor PSV, waarin hij 45 keer trefzeker was.

'Talenten staan te trappelen om plek Locadia in te nemen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.