NOS VoetbalAangepast

Cocu over vertrek Locadia: sportief niet blij mee

Cocu: sportief niet blij met transfer Locadia

Vrijdagavond werd bekend dat de transfer van aanvaller Jürgen Locadia voor een slordige 16 miljoen euro (exclusief premies en bonussen) naar Brighton & Hove Albion rond is.

"Je moet begrip hebben voor de situatie van de club en de redenen die ze hebben om tot een transfer te komen", toonde Cocu zich vrijdagmiddag diplomatiek. "Maar sportief gezien ben ik er niet blij mee."

Jürgen Locadia en Phillip Cocu begrijpen elkaar in het uitduel met PEC Zwolle in 2016

Cocu is overtuigd van het belang van de spits, die dit seizoen al negen keer trefzeker was in de eredivisie. "Ik heb aan het begin van het seizoen aangegeven hoe ik over Locadia denk en zo denk ik er nog steeds over", aldus Cocu. "Hij kwam heel jong, als 16-jarige, al bij de eerste selectie. En nu is hij een van de bepalende spelers."

'Totale balans versterken'

Met Maximiliano Romero lijkt PSV de vervanger van Locadia al in huis te hebben. Sowieso heeft de coach aanvallend genoeg keuze. Op de verlanglijst die Cocu bij technisch directeur Marcel Brands heeft ingeleverd staan dan ook vooral defensieve versterkingen.

"Misschien dat de miljoenen van zo'n transfer ons mogelijkheden geeft om de totale balans van het elftal te versterken. Met een linksback bijvoorbeeld", erkent Cocu.

"Maar de club heeft financiële redenen voor deze transfer, dus we kunnen niet alles investeren."

'Klassieker kan best een rol spelen'

Zondag hervat de eredivisiekoploper de competitie met een traditioneel lastige uitwedstrijd in Almelo tegen Heracles.

Als dat duel wordt afgetrapt, dan is de uitkomst van de Klassieker tussen naaste concurrent Ajax en Feyenoord bekend. "Dat kan best een rol spelen. De spelers krijgen de uitslag toch mee, dus wie weet? Maar onze taak verandert er niet door. Wij moeten winnen en dat is lastig genoeg voor ons in Almelo."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl