Cocu baalt van aanstaande PSV-transfer: Sportief gezien ben ik er niet blij mee

Cocu baalt van aanstaande PSV-transfer: "Sportief gezien ben ik er niet blij mee"

19-01-2018 14:19
25

Phillip Cocu heeft gemengde gevoelens over het aanstaande vertrek van Jürgen Locadia. De spits is op weg naar Premier League-club Brighton & Hove Albion.

Locadia brengt naar verluidt zestien miljoen euro in het laatje, maar PSV verliest wel de nummer vier van de topscorerslijst in de Eredivisie (negen doelpunten). Cocu gaat de transfer niet blokkeren. "Ik heb begrip voor de situatie van de club", wordt Cocu geciteerd door De Telegraaf. "Sportief gezien ben ik er niet blij mee."

Op de persconferentie voor de wedstrijd Heracles Almelo (zondag) zei de PSV-trainer ook dat de verkoop van Locadia aan Brighton nog niet helemaal rond is. Alleen als de Premier League alles af kan ronden en Locadia de medische keuring doorstaat, wordt de transfer bezegeld.

PSV heeft met Maximiliano Romero al ingespeeld op het vertrek van Locadia en gaat dus niet de transfermarkt op voor een vervanger. Wel blijft er het een en ander mogelijk in Eindhoven. Cocu: "We moeten de selectie dusdanig hebben staan, dat we goed de tweede seizoenshelft in kunnen gaan. Wellicht volgt er nog iets, maar daar valt nu nog niets over te zeggen."

Lees ook: Locadia naar Brighton: degradatiekandidaat met grote gebreken gaat all-in