'PSV informeert kamp-Bergwijn na Locadia-transfer: overstap niet bespreekbaar'

'PSV informeert kamp-Bergwijn na Locadia-transfer: overstap niet bespreekbaar'

19-01-2018 08:34
34

Steven Bergwijn mag deze winter niet vertrekken bij PSV. De twintigjarige vleugelaanvaller wordt al langere tijd aandachtig gevolgd door het Italiaanse Torino, maar de Eindhovenaren willen in principe niet meewerken aan een winterse transfer.

De clubleiding van PSV heeft dit meegedeeld aan het management van Bergwijn, meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. PSV ziet Jürgen Locadia naar alle waarschijnlijkheid verkassen naar het Engelse Brighton & Hove Albion en lijkt niet van plan om een vervanger te halen. Het heeft er dus alle schijn van dat Bergwijn het gemis van Locadia moet opvangen. De concurrentie zal eveneens afkomstig zijn uit de eigen jeugd: Albert Gudmundsson, Donyell Malen en Mauro Júnior beginnen op de deur te kloppen.

PSV is tevreden over de ontwikkeling van Bergwijn, maar vindt dat de jonge buitenspeler nog veel stappen moet zetten voordat hij naar het buitenland kan. Vooral in de afwerking dient Bergwijn zich te verbeteren. De in Amsterdam geboren vleugelaanvaller liet eerder zelf weten dat hij geen haast heeft en voorlopig nog bij PSV wil blijven.

Lees ook: 'PSV haalt geen vervanger voor Locadia; Europa League-gat gedicht'