'PSV haalt geen vervanger voor Locadia; Europa League-gat gedicht'

'PSV haalt geen vervanger voor Locadia; Europa League-gat gedicht'

19-01-2018 06:54
41

PSV lijkt geen vervanger te halen voor de waarschijnlijk vertrekkende Jürgen Locadia. De Eindhovenaren speelden met de komst van Maximiliano Romero al in op een mogelijke transfer van de 24-jarige aanvaller, meldt De Telegraaf.

Locadia maakt voor ongeveer zestien miljoen euro de overstap naar Brighton & Hove Albion. Dat bedrag kan door bonussen en een doorverkooppercentage nog verder oplopen. Volgens het Eindhovens Dagblad poetst PSV daarmee meteen het 'Europa League-gat' weg. De club zag in de zomer door de zeperd bij het Kroatische Osijek ongeveer 5 miljoen al begrote euro's wegvallen.

Wedden

Meer odds

Door het vertrek van Locadia ontstaat in Eindhoven meer ruimte voor eigen jeugd. Onder anderen Albert Gudmundsson, Sam Lammers, Donyell Malen en Mauro Júnior timmeren via Jong PSV aan de weg. Ook is nu zeker dat Luuk de Jong het seizoen afmaakt in het Philips Stadion. Het Mexicaanse Club América bood eerder nog zes miljoen euro op hem.

Mogelijk heeft PSV nu wel de financiële armslag om een nieuwe linksback te halen. De club zoekt al langer een concurrent voor Joshua Brenet.

Lees ook'PSV bedingt bonussen én doorverkooppercentage; tonnen naar Emmen en Tilburg'

Lees ook'PSV raakt Locadia per direct kwijt: akkoord met Engelse club, vrijdag keuring'