Van Nistelrooy wil PSV-jonkies richting absolute top helpen

Reacties

Tijdens het trainingskamp van PSV in Florida bleek maar weer eens dat Ruud van Nistelrooy nog altijd enorme populariteit geniet. VI-verslaggever Marco Timmer reisde in het kielzog van Eindhovenaren mee naar Amerika en sprak met de voormalige goalgetter.

Van Nistelrooy wil PSV-jonkies richting absolute top helpen

Van Nistelrooy ontfermde zich in de Verenigde Staten over de spitsen, praatte veel met jonge spelers en was een belangrijk aanspreekpunt voor de Spaanstalige spelers, maar vertegenwoordigde PSV ook op een bijzondere manier tijdens de officiële opening van de strijd om de Florida Cup. Toon Gerbrands genoot en besefte andermaal hoe groot Van Nistelrooy eigenlijk is. Of hij ooit de ideale opvolger voor de algemeen directeur zou zijn? 'Dat heb ik wel vaker geroepen', zegt Gerbrands.

Van Nistelrooy zelf ziet dat iets anders. 'Ik vind het vooral heel leuk om PSV te vertegenwoordigen. Dat is voor mij de motivatie dit te doen. Het is echt een drijfveer om de kansen die ik als speler bij PSV heb gehad uit te dragen. Ik heb er een heel mooie carrière door gekregen. Een bestuursfunctie is niet iets waar ik direct aan denk. Dat wat ik nu heb gedaan, ligt dicht bij me.'

'Ik heb hier verteld dat we een groot verleden hebben in het ontwikkelen van talent', gaat de voormalige doelpuntenmachine verder. 'Ik heb het zelf mogen ervaren door als 22-jarige naar PSV te gaan. Dat we nu zoveel jonge spelers hebben uit binnen- en buitenland en dat we die zó willen opleiden dat ze hopelijk dezelfde carrières hebben als ik ooit heb gehad. Daar wil ik me eerst mee bezighouden. Ik denk dat het die passie is die je bij me ziet als ik PSV vertegenwoordig.'

Lees de gehele reportage van PSV-watcher Marco Timmer in VI 3 of op VI PRO. Over de gekte rondom Ruud van Nistelrooy, de zeer ontspannen Phillip Cocu en de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

VI 3: de Klassieker, PSV in Florida, Van Persie en lege stoeltjes in de Eredivisie
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.