PSV heeft 'fantastische' Romero bijna binnen en maakt Stuttgart jaloers

Reacties

Na het op spectaculaire wijze binnenhengelen van Hirving Lozano staat Marcel Brands op het punt opnieuw een huzarenstukje uit te halen. Maximiliano Romero, de achttienjarige Argentijnse spits van Vélez Sarsfield, lijkt op weg naar PSV.

PSV heeft 'fantastische' Romero bijna binnen en maakt Stuttgart jaloers
Maximiliano Romero (links)

Lang leek VfB Stuttgart de beste papieren te hebben, maar nadat Michael Reschke, de sportief directeur van de Bundesliga-club, PSV publiekelijk had gefeliciteerd met de speler, maakt de club uit Eindhoven de meeste kans Romero vast te leggen.

PSV ontkent de verregaande interesse in de spits niet, maar Brands noemde een deal in het weekend nog voorbarig. De technisch manager heeft duidelijk leergeld betaald nadat hij in dienst van AZ ooit had gedacht dat hij Ángel Di María binnen had. De Argentijnse superster speelde echter nooit in Alkmaar.

Romero wordt beschouwd als één van de grootste aanvallende talenten van Argentinië. Eerder al, in 2015, wilde Arsenal de spits vastleggen, maar nadat de voetballer een ernstige knieblessure had opgelopen, trok de club uit Londen het bod in. Volgens Nederlandse scouts op de internationale markt, is Romero een zeer talentvolle voetballer met een stevig postuur. Fysiek sterk voor zijn leeftijd en vrij allround. Hij kan zowel in een systeem met twee aanvallers als een speelwijze met één spits goed uit de voeten. Daarnaast is hij niet alleen een aanspeelpunt, maar kan hij ook goed met het gezicht naar het doel voetballen. In de tien duels die hij dit seizoen op het hoogste niveau speelde, scoorde Romero tien keer.

Volgens Reschke betaalt PSV meer dan de tien miljoen euro die Stuttgart heeft geboden. Waarschijnlijker is het, net als eerder bij Lozano gebeurde, dat PSV een lagere transfersom betaalt die bij bepaalde prestaties kan oplopen. Een hoog doorverkooppercentage hoort daar dan ook zeker bij. Over de potentie van Romero is Reschke in elk geval duidelijk. 'Ik weet zeker dat hij over twee tot drie jaar zo'n dertig miljoen euro waard is. Dit was voor ons een fantastische investering geweest.'

Met het eventuele aantrekken van Romero speelt PSV in op de dreigende aanvallende leegloop die de club zou kunnen treffen. De interesse van internationale topclubs in Lozano is duidelijk op gang gekomen en vlak voor de start van dit seizoen legde PSV biedingen op Jürgen Locadia en Steven Bergwijn nog naast zich neer, terwijl ook Gastón Pereiro nauwlettend wordt gevolgd en Luuk de Jong eveneens een vertrekwens had.

Sergio Rapisarda, de president van Vélez Sarsfield, heeft tegenover Argentijnse media al bevestigd dat de club een akkoord heeft bereikt met PSV over Romero. 'Ik ga er deze week heen en dan zullen we alle details bekendmaken.'

De Eredivisie dendert door: komt PSV klap te boven met wintertitel?
De reactie van PSV-aanvoerder Marco van Ginkel na de topper tegen Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.