Home Nieuws Gekleurde Telegraaf rapporteur laakt instelling Lozano

Gekleurde Telegraaf rapporteur laakt instelling Lozano

40
0

Dat PSV in de Amsterdam geen beste indruk maakte behoeft geen nadere uitleg.

Voor Telegraaf rapporteur Kees Kist was het ook aanleiding om wat verder door te draven in zijn analyse van de wedstrijd. Kist analyseerde de topper door een enigszins gekleurde bril.

Kist zag dat er iets aan de mentaliteit van Lozano ontbrak. “Lozano was echt twee keer niks”, licht Kist toe. “Ik heb in de voorgaande wedstrijden ook gezien dat het een hele aardige voetballer is, maar dat kwam er tegen Ajax totaal niet uit. Zijn instelling vond ik ook beneden peil, terwijl dit wel de duels zijn waarin je het moet laten zien.”

Kist heeft kennelijk niet kunnen waarnemer dat de inderdaad wat onzichtbare Lozano vrijwel geen bruikbare ballen mocht ontvangen, maar toch ook geen duel schuwde. PSV hanteerde door de wissel van de Jong voor Locadia vrijwel steeds de lange bal, waar Lozano weinig mee kan.

Pas in de 32e minuut kreeg Lozano de eerste bruikbare bal in de diepte aangespeeld. Analist Kees Kist wist dit klaarblijkelijk niet waar te nemen. De rapporteur heeft wel de mond vol van Joël Veltman, die volgens Kist zogenaamde stappen in zijn ontwikkeling weet te maken. Het irritante oncollegiale gedrag van Veltman heeft Kist ook niet kunnen waarnemen.

“Daar stond tegenover dat Joël Veltman subliem stond te verdedigen”, vervolgt de voormalig Oranje-international. “Ik vind dat Veltman dit seizoen minder onnodige fouten maakt dan voorheen en stabieler is gaan presteren. Ik denk dat hij in dat opzicht ook zichzelf tot de orde heeft geroepen.”


Vorig artikelKritiek op Veltman en een ‘arrogant PSV’
Volgend artikelPresident Velez Sarsfield bevestigt akkoord met PSV over Romero

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in