PSV'er vond arbitrage op hand van Ajax: 'Als wij dat deden werd er gefloten'

PSV'er vond arbitrage op hand van Ajax: 'Als wij dat deden werd er gefloten'

11-12-2017 18:47
141

Daniel Schwaab vindt dat de arbitrage zondag niet in het voordeel van PSV was. Volgens de Duitse verdediger liet scheidsrechter Kevin Blom meer toe bij Ajax.

Dat de topper stevig was, deert Schwaab niet. "Dat is voetbal, al hoort de elleboog daar wat mij betreft niet bij", doelt hij in gesprek met PSV TV op Ajacied Joël Veltman. "Maar duwen en trekken is in zo'n wedstrijd heel normaal. Al is het ook de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter om een duidelijke lijn te trekken. Dat is hem niet altijd goed gelukt."

"Ik had het gevoel dat als wij een beetje duwden er gefloten werd en andersom mocht iets meer", aldus Schwaab, die denkt dat PSV iets 'gemener' moet zijn. "Wij mogen soms iets gemener spelen. Daarover hebben we niet gesproken, maar daar kunnen we het wel eens over hebben."

De mandekker vindt niet dat PSV te veel respect had voor de rivaal. "Nee hoor. Het was ons plan om Ajax te laten komen, defensief alles op orde te hebben. En dan hopen op een counter, want daar liggen kwaliteiten van ons. Dat hebben we dit seizoen al laten zien. Helaas moesten we al snel wisselen vanwege de blessure van Jürgen."

Schwaab vreest dat PSV de aanvaller wel enige tijd moet missen. "Hij had vanochtend nog geen MRI gehad, maar hij is ervaren genoeg om te weten dat het fout zat."