Sportief gebaar Ajax: Amsterdammers vergoeden kaartjes van PSV-fans

Sportief gebaar Ajax: Amsterdammers vergoeden kaartjes van PSV-fans

11-12-2017 16:22
66

De PSV-supporters die zondag de Eredivisie-kraker in de Arena tegen Ajax niet konden bijwonen, krijgen hun geld terug. De Eindhovense club en de supportersvereniging betalen ieder vijftig procent van de compensatiekosten.

Dat meldt PSV op de clubsite. Ook Ajax maakt een sportief gebaar. De Amsterdammers lieten weten dat de fans die de wedstrijd helemaal misten hun geld volledig terugkrijgen. "Een mooi signaal van collegialiteit en solidariteit", stelt Ron Verkerk, manager wedstrijdorganisatie en veiligheid van PSV.

"We wisten dat er zwaar weer aan zat te komen, maar we zijn allemaal overvallen door de heftigheid van de elementen. Dat neemt niet weg dat we vinden dat we wat moeten doen", vervolgt Verkerk. " Onze fans die niets hebben gezien krijgen zowel het wedstrijdticket als de reis gecompenseerd. Zij die de halve wedstrijd zagen ontvangen de helft van het wedstrijdticket terug."

"Met deze compensatie nemen we onze verantwoordelijkheid naar onze supporters die de wedstrijd (gedeeltelijk) moesten missen", vult Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging PSV, aan. . "Balen dat het zo gelopen is maar hiermee willen we hen tegemoet komen."