Home Nieuws Daniel Schwaab pareert kritiek op spel PSV

Daniel Schwaab pareert kritiek op spel PSV

32
0

Willy van de Kerkhof en Rene van de Kerkhof zijn teleurgesteld over het spel van PSV in Amsterdam. De broers waren met name kritisch op Gastón Pereiro.

“Het is een geweldige voetballer, maar hij laat het al weken niet zien”, zegt Van de Kerkhof bij Omroep Brabant. “Waarom komt-ie er steeds in? Ik denk dat het verstandig is als hij eens met de neus op de feiten wordt gedrukt. Hij speelt al weken matig.”

“Ik denk dat er iemand in moet worden gezet die bereid is om tweehonderd procent te geven”, vervolgt Van de Kerkhof. “Ik denk dat je dit soort spelers niet meer moet hoeven te motiveren voor zo’n topwedstrijd, maar die motivatie was gisteren ver te zoeken.”

Daniel Schwaab, die na 35 wedstrijden zijn eerste nederlaag leed, was na afloop juist wel te spreken over de gekozen tactiek en is het dus niet eens met de criticasters. Over de eerste helft was Schwaab tevreden. “We gaven niet heel veel weg, maar kwamen er zelf ook amper uit als we de bal hadden”, zegt de verdediger tegenover het Eindhovens Dagblad. “De aanvallers werden niet goed ingespeeld, waardoor ze zichzelf niet konden laten zien en onze kwaliteiten er helemaal niet uit kwamen. Het plan was denk ik gewoon goed, maar de uitvoering niet.”

Na een uur spelen kwam Ajax toch op voorsprong. “Daarna hebben we ons niet herpakt”, gaf Schwaab toe. “Ik heb er vertrouwen in dat dit een eenmalig iets is geweest en dat we woensdag beter voor de dag komen”, aldus de Duitser, die doelt op de uitwedstrijd tegen FC Groningen. “Gelukkig kunnen we dan alweer laten zien dat we veel meer kunnen dan we vandaag hebben laten zien.


Vorig artikelAnalisten en media snoeihard over optreden PSV
Volgend artikelKritiek op Veltman en een ‘arrogant PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in