De Eredivisie-flops: Zuid-Amerikanen van PSV en keepers met losse handjes

De Eredivisie-flops: Zuid-Amerikanen van PSV en keepers met losse handjes

11-12-2017 11:00
32

Ook in speelronde 15 van de Eredivisie zakten weer spelers door het ijs. PSV spant met drie spelers de kroon, terwijl Willem II en Heracles Almelo het ook bont maakten.

Samir Memisevic (FC Groningen)
Misschien had hij een sneeuwvlokje in zijn oog toen hij zich de bal liet ontfutselen door Simon Gustafson. Feit is dat de 2-0 van Roda JC volledig op het conto van de Groningen-verdediger te schrijven was.

Wedden

Meer odds

Hirving Lozano (PSV)
De voortekenen waren nog zo goed: Cocu merkte in de trainingsweek aan Lozano dat er een grote wedstrijd aan zat te komen. Eenmaal in de Arena gaf de Mexicaan niet thuis. Een dikke onvoldoende.

Pedro Chirivella (Willem II)
Van een Liverpool-huurling verwacht je toch meer. Chirivella maaide lomp langs de bal bij een 1-0 voorsprong, waardoor NAC-spits Thierry Ambrose bij de tweede paal de gelijkmaker kon binnentikken.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Beleefde een avond om héél snel te vergeten tegen AZ. Nadat Castro de bal in zijn eigen doel bokste was er voor Heracles geen houden meer aan in Alkmaar. Dat hij nog een keer opzichtig blunderde, hielp wat dat betreft niet.

Mattijs Branderhorst (Willem II)
Was niet op een grote fout te betrappen in de burenruzie tegen NAC Breda, maar liet zich na het laatste fluitsignaal gaan. Mengde zich in een opstootje en deelde een rake klap uit. Onhandig, maar vooral dom.

Stanley Elbers (Excelsior)
Excelsior stond er na een uur spelen goed voor tegen hoogvlieger PEC Zwolle, tot Elbers over de schreef ging. Na zijn rode kaart gingen de Kralingers in eigen huis met 1-2 onderuit.

Jeroen Zoet (PSV)
Leek wel in slow motion te duiken bij de 1-0 van Ajax. Met een beetje meer overtuiging pakt hij die bal. De tweede en derde goal vielen hem minder kwalijk te nemen, maar Zoet keepte geen goede pot.

Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Net als ploeggenoot Castro had Pelupessy zijn avond niet. Met twee fouten stond hij twee keer toe aan de basis van een AZ-doelpunt. Het zal beter moeten bij de Heracles-captain.

Gaston Pereiro (PSV)
Staat meestal op in de grote wedstrijden, maar van Pereiro was tegen Ajax geen spoor te bekennen. Werd in de tweede helft uit zijn lijden verlost met een wissel.

Thomas Lam (FC Twente)
Weer verloor Twente punten en weer was de aanleiding een individuele fout. Lam rekende erop dat hij hulp kreeg van zijn doelman, maar kwam bedrogen uit en zag ADO-uitblinker Nasser El Khayati de winnende goal maken.